Body Stress Release Etten-Leur

De Stem van je Lichaam


Mijn naam is Bart van Huffelen, 49 jaar.

Gedurende mijn leven ben ik werkzaam geweest als chauffeur/ verhuizer, beroepsmilitair, Hoofdagent van politie en de laatste jaren als charterondernemer in transport..

Na een dienstongeval tijdens een training van de mobiele eenheid in 2006 liep ik een zware nekblessure op. Een operatie met fixatie van nekwervel C 4, 5 en 6 en het plaatsen van kunststof tussenwervelschijven was het gevolg. Ik kwam door advies van mijn vader terecht bij een Body Stress Release practitioner. 

De milde bijzondere techniek had een grote positieve invloed op het herstel van mijn blessure. Ik kwam in 2007 volledig terug in de operationele dienst.  Ik onderhoud sindsdien elke 4 tot 6 weken mijn lichaam met een release. 

Getroffen door traumatische herinneringen uit mijn uitzending in Bosnië in 1993 noodzaakten in 2017 een herstelproces van ruim een jaar bij de Militaire Geestelijke Gezondheidszorg. Inmiddels had ik na jaren van verzorging met Body Stress Release een diep respect voor het lichaam en zijn zelf-herstellende vermogen, alsmede in de verzorging met Body Stress Release die lichaam en geest in al zijn facetten raakt. Door gesprekken, EMDR therapie bij het MGGZ te combineren met verzorging door Body Stress Release heb ik mijn trauma weten te transformeren tot een integrale herinnering in  mijn leven.

Geroerd door de diepe milde doch intense verzorging van BSR op uiteenlopende vormen van stress die we in ons westerse leven ondervinden maakten dat ik solliciteerde en werd aangenomen voor de opleiding tot practitioner.

1 Mei 2019 startte ik met de 5 maanden durende opleiding tot Body Stress Release practitioner in Zuid-Afrika en heb deze met goed gevolg afgerond. Ik zie het als een voorrecht om mijn medemens met deze bijzondere techniek te kunnen en mogen helpen!