Monique, 40 jaar
 

Sinds de geboorte van mijn oudste zoon, bijna 10 jaar geleden heb ik last van mijn stuitje en onderrug. De pijn in mijn stuitje zorgde ervoor dat ik niet kon fietsen en dat ik bijvoorbeeld ook niet lang op de grond kon zitten om te spelen mijn (inmiddels) 3 kinderen. Na de 1e bevalling kreeg ik te horen, dat deze klachten 'vanzelf wel zouden overgaan'. Helaas werden ze steeds erger, waardoor ik op een gegeven moment nergens meer langer dan een uur comfortabel kon zitten. Een restaurant met een 'harde' stoel, bureaustoel etc. Alles werd een een uitdaging. Daarnaast kreeg ik ook steeds meer lage rugklachten, die vooral opspeelden als ik in bed lag. Gevolg; geen enkele nacht meer pijnvrij kunnen slapen, waardoor ik dagelijks rond 05.00 wakker werd en niet meer kon slapen van de pijn. Ook kreeg ik pijn in mijn lies met uitstraling naar mijn been.  Natuurlijk zocht ik naar manieren om van deze klachten af te komen en heb allerlei behandelingen ondergaan bij fysiotherapeuten, osteopaten etc. Deze behandelingen hielpen wel een beetje, maar ik was nooit pijnvrij en hielpen slechts een korte periode. Ook de weg naar het ziekenhuis heb ik bewandeld met MRI scans etc. Dat was nog wel het meest teleurstellende proces, want er waren enorme kosten aan verbonden en er was geen enkel resultaat behaald. Ondanks de wat afwijkende stand van een aantal wervels werd er ook hier gezegd; 'leer er maar mee leven'.Via een vriendin met fibromyalgie hoorde ik van Body Stress Release en de verrassende resultaten. Ik heb contact gezocht met Bart, die toen nog in opleiding was. Vrijwel direct na zijn afstuderen kon ik beginnen. Ik was door alle voorgaande behandelingen wel wat sceptisch, maar ook hoopvol door de ervaringen van mijn vriendin. 

Na de 2e behandeling merkte ik al wat verschil en na de 3e behandeling was ik blij verrast dat ik in ieder geval van de uitstralingspijn in mijn been en lies af was. Er volgden nog een aantal behandelingen, waarbij Bart heel flexibel was en reageerde op de klachten die ik meldde. Soms was het nodig om al eerder te komen dan de afgesproken datum. Na een behandeling of 5 was ik zelfs enkele nachten pijnvrij!! Wat een heerlijke ervaring om weer door te kunnen slapen zonder klachten. Ook de pijn aan mijn stuitje is weg. Fietsen is nog een uitdaging, maar alle andere dingen kan ik gewoon weer doen. Helaas is er door de situatie met betrekking tot COVID-19 wel een terugval geweest in mijn herstel omdat Bart mij niet mocht behandelen. Daar heb ik op dit moment nog wel last van, maar ik heb het volste vertrouwen dat dit weer goed komt. Ik heb op dit moment 1x per maand een 'onderhouds' afspraak en indien nodig soms wat meer.
Wat een wereld van verschil zijn deze behandelingen t.o.v. andere! Bart behandelt je met respect en de behandeling zelf is pijnloos en zeer aangenaam en rustgevend. Ik voel me erna altijd enorm ontspannen. Bart neemt goed de tijd om je hele situatie in zich op te nemen en focust zich op je persoon als geheel, niet slechts het gedeelte waar je klachten hebt. Ook neemt hij de tijd om heel goed uit te leggen wat hij doet en waarom. 
Bart is vriendelijk, respectvol, flexibel en heel vakkundig. Ik zou iedereen met klachten aanraden om zich te verdiepen in BSR en contact op te nemen met Bart. Het herstellend vermogen van je lichaam is echt bijzonder!
 

Raoul, 55 jaar oud,

Mijn ervaring met Body Stress Release.

Vorige jaar kreeg ik last van mijn rug en naar mate het jaar vorderde werd het erger. Uitstraling naar mijn benen en voeten. Niet meer weten hoe je moet lopen, zitten of liggen. Het werd zelfs zo erg dat ik fysiotherapie en acupunctuur nodig had om toch nog op vakantie te kunnen gaan. 12 pijnstillers per dag gleden naar binnen. Nu had ik via Bart al gehoord over Body stress Release en wist dat hij hier voor een opleiding aan het volgen was in Zuid-Afrika. Na een berichtje van mij naar hem met een smeekbede om mij te helpen, moest ik nog even wachten tot hij de opleiding had afgerond. Vanaf nu tot 16 weken en 5 dagen terug ben ik onder behandeling bij hem.

Na een mri-scan bleek dat ik een grote, een iets kleiner hernia had en dat een derde op de loer lag. Volgens de neuroloog en neurochirurg had ik drie opties:

A: Niets doen

B: Injecties in mijn zenuwbanen in mijn rug, om deze te verdoven.

C: Opereren.

A :is geen optie.

B :ook niet, want ik krijg al genoeg injecties elke maand en het is maar een tijdelijke oplossing.

C :zou kunnen, echter zou dit in twee keer moeten, omdat het te risicovol is om twee hernia's in één keer weg te halen.

Gelukkig had ik een vierde optie; Body Stress Release.

Na overleg met de specialisten ben ik voor Body stress Release gegaan. Het is helder waar dit allemaal door wordt veroorzaakt, maar de weg naar pijnvrij de dag doorkomen is veel belangrijker. Ondanks mijn wanhoop was ik toch nog redelijk sceptisch, maar was echt bereidt om alles te ondergaan of aan te pakken om van de pijn en pijnstillers af te komen.

Mijn eerste behandeling: de dag erna was de pijn erger en de dag erna werd ik voor de eerste keer wakker zonder pijn. Wat een toeval. Was het een toeval? Niet de hele dag pijnvrij, maar het pijnvrij wakker worden pakten ze mij niet meer af.

Mijn tweede behandeling: vier dagen na mijn eerste behandeling was de pijn de dag erna erger, maar de dag erna werd ik zonder pijn wakker. Zou het dan toch werken? Tja je bent sceptisch of niet.

Mijn derde behandeling: elf dagen na mijn eerste behandeling was de pijn erna erger, maar werd ik de dag erna voor de derde keer pijnvrij wakker en ik was om. Het werkt echt. Oké, nu moest ik nog geduld opbrengen en beseffen dat de weg nog lang zou worden met hoogte maar zeker ook dieptepunten. Pieken en dalen. Gelukkig heb ik een goed contact met Bart en had ik afgesproken; geen bericht is goed bericht ( oftewel geen veranderingen ) en als het erger of beter was stuurde ik hem een bericht met mijn ervaringen.

Langzaam, maar zeker kon ik mijn aantal pijnstillers gaan verlagen van twaalf per dag naar nul per dag en dit in een tijdbestek van dertien behandelingen. Ik ga nu elke week, maar het moment dat ik een week pijnvrij ben is heel dicht bij en als dat gebeurt gaan we de behandeling terug brengen naar één keer in de twee weken. Als het dan gebeurt dat ik twee weken pijnvrij ben gaan we de behandeling terug brengen naar één keer in de drie weken. Enzovoort, tot we op het punt komen om één keer inde vijf á zes weken een behandeling nodig heb. Zeg maar een soort onderhoudsbeurt. De oorzaak van mijn hernia's zal ik van de rest van mijn leven bij me hebben, dus dan is een onderhoudsbeurt één keer in de vijf á zes weken geen moeite om pijnvrij de dag door te komen.

 Mijn sceptische bedenkingen zijn verdwenen. Ik ben nu zo overtuigd van deze behandeling dat ik al verschillende personen, met de verschillende klachten, Body Stress Release onder de aandacht heb gebracht en weet dat er ook al personen zijn die de weg naar Body Stress Release hebben genomen.

groet Raoul