Lymke 30 jaar,


Mijn verhaal; Ziek door borstprotheses.

In 2017 heb ik borstprotheses laten plaatsen bij de Velthuis Kliniek in Eindhoven.

29 -8 -2017 Mentor Cohesive 2 Gel. Round High Profile protheses geplaatst. 350CC

SN Links: 7412795-013 LOT: 7412795 REF:324-4350

SN Rechts: 7405957-042 LOT: 7405957 REF:324-4350

Ik ben in 2021 op zoek gegaan naar mensen buiten de reguliere geneeskunde want binnen dit circuit werd mij steeds verteld dat ik niets ‘echts ‘had en dat ze mij niet meer konden helpen. Het kastje naar de muur verhaal. Van neuroloog naar reumatoloog en weer terug. En dan weer terug.

In 2021 ben ik via via bij Bart van Huffelen terecht gekomen en ben ik kennis gaan maken de de BSR-techniek die hij uitoefent. Hier ben ik nog elke dag dankbaar voor! In het begin vond ik het best spannend maar ik ging er totaal open minded in en daar ben ik super blij om! Mede dankzij hem ben ik weer op de been na het explanteren van mijn borstprotheses.

De BSR heeft voor mij echt heel erg goed uitgepakt en mijn lichaam reageerde hier erg goed op, met protheses schoot mijn lichaam binnen een paar dagen weer in verdedigingsstand door de chemische stress die het had door de siliconen. Maar nu ze eruit zijn voel ik mij zoveel beter! Ik had geen betere keuze kunnen maken.  

Ik ben ongelooflijk ziek geweest van mijn borstprotheses, hiervan was ik mij nooit bewust, en wilde hier ook eigenlijk niet aan geloven.  Hieronder kan je mijn verhaal in het ‘beknopt’ lezen.

Vanaf dag 1 heb ik erg veel pijn gehad, maar dit moest normaal zijn, ik heb erg vaak gebeld met klachten maar dit hoorde er allemaal bij, het enige wat een beetje een naar gevoel kon geven was dat ze wellicht wat zenuwen door hadden gesneden.

In 2018 kreeg ik psychische klachten, ik werd angstig, stressincontinentie en ik had erg veel last van mijn spieren, mijn rug stond na het sporten scheef naar links of rechts maar dit ging snel weer over.

De klachten werden steeds heftiger. Eind 2018 begin 2019 was ik zo erg bang, dat ik niets meer durfde te doen. Mijn hartkloppingen namen toe, ik was aan het fietsen van school naar huis (800 meter) en belandde in het park op een bankje met mijn kleine van 2 jaar. Ik zag alleen maar zwarte vlekken. Sinds dat moment kon ik door de angst en hartkloppingen niet meer naar buiten, ik deed geen boodschappen meer, ik durfde de kinderen niet meer naar school te brengen of op te halen, soms probeerde ik het maar dan draaide ik om, ik kon het niet. Volledig in paniek, verschrikkelijke hartkloppingen en allemaal zwarte vlekken voor mijn ogen.

Hartfilmpje gemaakt, niets aan de hand, bloed? Niets aan de had. Ik begreep er niets van, nog nooit had ik dit gehad.

Half 2019 namen de rugklachten toe, ik stond langer scheef een soort spit gevoel, mijn spieren begonnen telkens op te zwellen en ik werd zwaarder en zwaarder qua gewicht… ik heb een echo van mijn schildklier laten maken maar hier kwam ook niets uit, wederom een bloedonderzoek maar ook dit was niets bijzonders.

Ik ging toen nog niet met mijn rugklachten naar de huisarts. Want wie gaat er nou voor spierpijn naar de huisarts? Ik niet. Plus. Ik heb echt een hekel aan die wachtkamers en wachten in het algemeen.

Vanaf 2020 ging het helemaal mis, ik was aan het kaarten met mijn zusje, mijn rug stond weer scheef net als het de laatste tijd steeds stond na het sporten.

Ik kwam niet meer overeind dus ben op de bank gelegd door mijn man. Na een paar uurtjes wilde ik naar bed, maar ik kon niet meer opstaan.

Vanaf dat moment werd ik afhankelijker en afhankelijker. Ik had zo veel pijn, werd vol gestopt met medicatie waar ik heel erg ziek van werd, en de huisarts wilde mij niet zien omdat ze steeds dachten dat ik corona had (maar nee, ik word ziek en benauwd van medicatie) zomer 2020 ben ik helemaal kwijt. Morfine, tramadol, paracetamol, spierverslappers`, oxycodon noem maar op.

De ambulance hebben we vaak moeten bellen omdat er steeds ‘lichaamsdelen’ uitvielen, zoals mijn benen. Ik was zo bang! Ik was een gezonde dame!

Ik ben bij de fysio geweest die ook meer medicatie wilde voorschrijven (zoals spierverslappers) dus daar was ik snel klaar mee. Daarna weer naar de huisarts. Voor een MRI moest ik 2 maanden op de wachtlijst terwijl ik NIET kon lopen ik verging van de pijn en weer kreeg ik de kindjes niet op school. Verschrikkelijk.

Ik ben toen naar de rugpoli in Tilburg gegaan, ook weer medicatie een caudale injectie… en ja hoor. Een allergische reactie, ik was helemaal blauwpaars opgezwollen op mijn rug en billen. Hier is wel een MRI gemaakt, een discusprolaps, lekkende tussenwervel. Kleine hernia, maar dit zou je verder niet moeten voelen.

Maar goed hier konden ze mij ook alleen met medicatie helpen, waar ik niet tegen kon dus heel snel uitbehandeld, de kans op een shock was te groot.

Inmiddels ben ik bij zo veel artsen geweest ik heb de volgende diagnoses:

Neuroloog - chronische lage rugklachten en diffuse gewrichtsklachten, Radiculair syndroom, Hernia.

Reumatoloog - myalgie en tendinopathie / fibromyalgie.

Gynaecoloog - chronische buikpijnklachten / fibromyalgie

Rugpoli: conversie, pijnklachten, chronische zenuwpijnen, tendinopathie, fybromyalgie en myalgie. Discopathie.

Gegeneraliseerde pijnklachten zonder aanwijsbare oorzaak.

Daarnaast was ik toen ook vaak ziek, maandelijks een keelontsteking, zo erg dat ik niet eens meer kon spreken. De ene ontsteking na de andere. Vergeetachtig. Hoofdpijn. En naast de pijn in mijn buik, spieren, gewrichten, rug had ik ook altijd nog die pijnlijke borsten. Alle klachten kregen als kanttekening. ‘Zonder aanwijsbare oorzaak’.  

Het is niet te geloven, en er was nooit iemand die heeft aangegeven dat het door de siliconen kan komen. Er is nooit iemand geweest die daarnaar gevraagd heeft! Pas toen ik er zelf over begon bij de huisarts… ohja.. ja… dat kan… maar dat verwacht ik niet was zijn antwoord.

Toen ben ik natuurlijk op onderzoek gegaan, de documentaire moordtieten gekeken en wat dames gaan benaderen die hetzelfde hadden (en dit zijn er veel!!!). En zijn op Fb erg veel groepen met dames die dus ook last hebben van siliconen toxiciteit.  Siliconen kunnen lekken, maar ze zweten allemaal. Bij mij hebben ze ook gezweet, er is uit beide siliconen minimaal 100gram weg. Verdwenen. En dit zit door mijn lichaam. Aan mijn cellen en in mijn lymfe (Dat kunnen ze niet zien op een MRI of iets dergelijks want er zat geen scheur in). En nee. Dit hebben ze er niet bij verteld hoor. Dit hebben ze gewoon even achterwege gelaten. Als je heel goed zoekt, kan je de bijsluiter voor plastische chirurgie vinden en hierin staat ergens onderaan in het kort en vluchtig iets oververteld.

Gelukkig zijn ze er bij mij uit, en ben ik weer op de been en krijg ik langzamerhand mijn ‘oude’ leventje weer terug. Elke 10 a 14 dagen BSR en ik kan de wereld weer aan!

Ik ben intens gelukkig dat ik zelf onderzoek heb gedaan en binnen 3 weken in België terecht kon bij een plastische chirurg voor het verwijderen van mijn siliconen. (In Nederland is de wachttijd maanden tot een jaar).

Geloof en vertrouw op jezelf en je eigen lichaam! Dat heb ik ook gedaan en daar ben ik zeer dankbaar voor.

Monique, 40 jaar

 

Sinds de geboorte van mijn oudste zoon, bijna 10 jaar geleden heb ik last van mijn stuitje en onderrug. De pijn in mijn stuitje zorgde ervoor dat ik niet kon fietsen en dat ik bijvoorbeeld ook niet lang op de grond kon zitten om te spelen mijn (inmiddels) 3 kinderen. Na de 1e bevalling kreeg ik te horen, dat deze klachten 'vanzelf wel zouden overgaan'. Helaas werden ze steeds erger, waardoor ik op een gegeven moment nergens meer langer dan een uur comfortabel kon zitten. Een restaurant met een 'harde' stoel, bureaustoel etc. Alles werd een een uitdaging. Daarnaast kreeg ik ook steeds meer lage rugklachten, die vooral opspeelden als ik in bed lag. Gevolg; geen enkele nacht meer pijnvrij kunnen slapen, waardoor ik dagelijks rond 05.00 wakker werd en niet meer kon slapen van de pijn. Ook kreeg ik pijn in mijn lies met uitstraling naar mijn been.  Natuurlijk zocht ik naar manieren om van deze klachten af te komen en heb allerlei behandelingen ondergaan bij fysiotherapeuten, osteopaten etc. Deze behandelingen hielpen wel een beetje, maar ik was nooit pijnvrij en hielpen slechts een korte periode. Ook de weg naar het ziekenhuis heb ik bewandeld met MRI scans etc. Dat was nog wel het meest teleurstellende proces, want er waren enorme kosten aan verbonden en er was geen enkel resultaat behaald. Ondanks de wat afwijkende stand van een aantal wervels werd er ook hier gezegd; 'leer er maar mee leven'. Via een vriendin met fibromyalgie hoorde ik van Body Stress Release en de verrassende resultaten. Ik heb contact gezocht met Bart, die toen nog in opleiding was. Vrijwel direct na zijn afstuderen kon ik beginnen. Ik was door alle voorgaande behandelingen wel wat sceptisch, maar ook hoopvol door de ervaringen van mijn vriendin. 

Na de 2e behandeling merkte ik al wat verschil en na de 3e behandeling was ik blij verrast dat ik in ieder geval van de uitstralingspijn in mijn been en lies af was. Er volgden nog een aantal behandelingen, waarbij Bart heel flexibel was en reageerde op de klachten die ik meldde. Soms was het nodig om al eerder te komen dan de afgesproken datum. Na een behandeling of 5 was ik zelfs enkele nachten pijnvrij!! Wat een heerlijke ervaring om weer door te kunnen slapen zonder klachten. Ook de pijn aan mijn stuitje is weg. Fietsen is nog een uitdaging, maar alle andere dingen kan ik gewoon weer doen. Helaas is er door de situatie met betrekking tot COVID-19 wel een terugval geweest in mijn herstel omdat Bart mij niet mocht behandelen. Daar heb ik op dit moment nog wel last van, maar ik heb het volste vertrouwen dat dit weer goed komt. Ik heb op dit moment 1x per maand een 'onderhouds' afspraak en indien nodig soms wat meer.
Wat een wereld van verschil zijn deze behandelingen t.o.v. andere! Bart behandelt je met respect en de behandeling zelf is pijnloos en zeer aangenaam en rustgevend. Ik voel me erna altijd enorm ontspannen. Bart neemt goed de tijd om je hele situatie in zich op te nemen en focust zich op je persoon als geheel, niet slechts het gedeelte waar je klachten hebt. Ook neemt hij de tijd om heel goed uit te leggen wat hij doet en waarom. 
Bart is vriendelijk, respectvol, flexibel en heel vakkundig. Ik zou iedereen met klachten aanraden om zich te verdiepen in BSR en contact op te nemen met Bart. Het herstellend vermogen van je lichaam is echt bijzonder!
 Raoul, 55 jaar oud,

Mijn ervaring met Body Stress Release.

Vorige jaar kreeg ik last van mijn rug en naar mate het jaar vorderde werd het erger. Uitstraling naar mijn benen en voeten. Niet meer weten hoe je moet lopen, zitten of liggen. Het werd zelfs zo erg dat ik fysiotherapie en acupunctuur nodig had om toch nog op vakantie te kunnen gaan. 12 pijnstillers per dag gleden naar binnen. Nu had ik via Bart al gehoord over Body stress Release en wist dat hij hier voor een opleiding aan het volgen was in Zuid-Afrika. Na een berichtje van mij naar hem met een smeekbede om mij te helpen, moest ik nog even wachten tot hij de opleiding had afgerond. Vanaf nu tot 16 weken en 5 dagen terug ben ik onder behandeling bij hem.

Na een mri-scan bleek dat ik een grote, een iets kleiner hernia had en dat een derde op de loer lag. Volgens de neuroloog en neurochirurg had ik drie opties:

A: Niets doen

B: Injecties in mijn zenuwbanen in mijn rug, om deze te verdoven.

C: Opereren.

A :is geen optie.

B :ook niet, want ik krijg al genoeg injecties elke maand en het is maar een tijdelijke oplossing.

C :zou kunnen, echter zou dit in twee keer moeten, omdat het te risicovol is om twee hernia's in één keer weg te halen.

Gelukkig had ik een vierde optie; Body Stress Release.

Na overleg met de specialisten ben ik voor Body stress Release gegaan. Het is helder waar dit allemaal door wordt veroorzaakt, maar de weg naar pijnvrij de dag doorkomen is veel belangrijker. Ondanks mijn wanhoop was ik toch nog redelijk sceptisch, maar was echt bereidt om alles te ondergaan of aan te pakken om van de pijn en pijnstillers af te komen.

Mijn eerste behandeling: de dag erna was de pijn erger en de dag erna werd ik voor de eerste keer wakker zonder pijn. Wat een toeval. Was het een toeval? Niet de hele dag pijnvrij, maar het pijnvrij wakker worden pakten ze mij niet meer af.

Mijn tweede behandeling: vier dagen na mijn eerste behandeling was de pijn de dag erna erger, maar de dag erna werd ik zonder pijn wakker. Zou het dan toch werken? Tja je bent sceptisch of niet.

Mijn derde behandeling: elf dagen na mijn eerste behandeling was de pijn erna erger, maar werd ik de dag erna voor de derde keer pijnvrij wakker en ik was om. Het werkt echt. Oké, nu moest ik nog geduld opbrengen en beseffen dat de weg nog lang zou worden met hoogte maar zeker ook dieptepunten. Pieken en dalen. Gelukkig heb ik een goed contact met Bart en had ik afgesproken; geen bericht is goed bericht ( oftewel geen veranderingen ) en als het erger of beter was stuurde ik hem een bericht met mijn ervaringen.

Langzaam, maar zeker kon ik mijn aantal pijnstillers gaan verlagen van twaalf per dag naar nul per dag en dit in een tijdbestek van dertien behandelingen. Ik ga nu elke week, maar het moment dat ik een week pijnvrij ben is heel dicht bij en als dat gebeurt gaan we de behandeling terug brengen naar één keer in de twee weken. Als het dan gebeurt dat ik twee weken pijnvrij ben gaan we de behandeling terug brengen naar één keer in de drie weken. Enzovoort, tot we op het punt komen om één keer inde vijf á zes weken een behandeling nodig heb. Zeg maar een soort onderhoudsbeurt. De oorzaak van mijn hernia's zal ik van de rest van mijn leven bij me hebben, dus dan is een onderhoudsbeurt één keer in de vijf á zes weken geen moeite om pijnvrij de dag door te komen.

 Mijn sceptische bedenkingen zijn verdwenen. Ik ben nu zo overtuigd van deze behandeling dat ik al verschillende personen, met de verschillende klachten, Body Stress Release onder de aandacht heb gebracht en weet dat er ook al personen zijn die de weg naar Body Stress Release hebben genomen.

groet Raoul