Mogelijke klachten:

 - Pijnlijke en stijve nek of schouders

- Hoofdpijn, migraine, oorsuizen

- Hernia, spit, ischias

- Whiplashklachten

- Fibromyalgie

- Rugpijn

 -Vermoeidheid, slaapproblemen

- Tintelingen, krampen  of gevoelloosheid in armen of benen

- RSI, tennisarm, carpaal tunnel syndroom

- Pijn in heupen, benen en billen

- Onrustige benen, pijnlijke knieën en enkels

- Brandend maagzuur en darmklachten

- Groeipijnen, bedplassen

- Baby’s die langdurig en onverklaarbaar huilen, darmkrampen

- Zwangerschapsklachten, bijvoorbeeld bekkenpijn

- Menstruatie - of overgangsklachten, vaginisme

- Burn-out, depressie 


Body Stress Release kan ook helpen:

·        In acute situaties, bijvoorbeeld een val, een (auto)ongeluk of een andere heftige gebeurtenis. Als na onderzoek blijkt dat er niets gebroken of anderszins beschadigd is, kan een snelle release helpen om het lichaam vrij te maken van de spierspanning die door het ongeluk is ontstaan.

·        Na een operatie. Een operatie levert veel stress op: chemisch, door anesthesie en medicijnen, emotioneel en mechanisch door het optillen en draaien van het lichaam en het lange liggen. De BSR-practitioner werkt uiteraard niet op het gebied dat geopereerd is, maar BSR-sessie kan helpen het herstel van het lichaam te bevorderen.

·        Tijdens en na de zwangerschap. Naarmate de zwangerschap vordert, komt er op de onderrug meer spanning te staan. Soms trekt die spanning ook door naar boven, naar de schouders en nek. BSR kan helpen deze ongemakken te verlichten, maar bereidt het lichaam bovendien voor op de bevalling.

·      Voor sporters. BSR kan het lichaam helpen bij het herstel van letsel. Daarnaast zorgt het vrijmaken van vastgezette spanning dat de energiestroom en flexibiliteit van het lichaam toenemen, waar de sportprestaties verbeteren. Denk aan betere coördinatie en beter evenwicht.