Mijn naam is Bart van Huffelen, 52 jaar.

Gedurende mijn leven ben ik werkzaam geweest als chauffeur/ verhuizer, beroepsmilitair, Hoofdagent van politie en de laatste jaren voor mijn opleiding tot BSR-practitioner als charterondernemer in transport. Sinds 1 oktober 2019 werk ik vanuit deze praktijk als BSR Practitioner.

Na een dienstongeval tijdens een training van de mobiele eenheid in 2006 liep ik een zware nekblessure op. Een operatie met fixatie van nekwervel C 4, 5 en 6 en het plaatsen van kunststof tussenwervelschijven was het gevolg. Ik kwam door advies van mijn vader terecht bij een Body Stress Release practitioner. 

De milde bijzondere techniek had een grote positieve invloed op het herstel van mijn blessure. Ik kwam in 2007 volledig terug in de operationele dienst maar merkte dat de spanning in mijn nek altijd na een aantal weken weer begon op te bouwen.  Ik onderhoud sindsdien elke 4 tot 6 weken mijn lichaam met een release en dat houd me fit en soepel.

Tijdens een herstelproces in 2017, van traumatische ervaringen gedurende mijn uitzending in 1993 kon ik, naast de reguliere GGZ zorg, door verzorging met Body Stress Release de door de intense belevingen opgeslagen spanning kwijt raken. BSR heeft mij bijgestaan om deze donkere tijd door te komen en achter me te laten. Ik ben dankbaar om deze ervaring nu te kunnen gebruiken om mijn klanten bij te staan.

Geroerd door de diepe milde doch intense verzorging van BSR op uiteenlopende vormen van stress die we in ons westerse leven ondervinden maakten dat ik solliciteerde en werd aangenomen voor de opleiding tot practitioner.

1 Mei 2019 startte ik met de 5 maanden durende opleiding tot Body Stress Release practitioner in Zuid-Afrika en heb deze met goed gevolg afgerond. Ik zie het als een voorrecht om mijn medemens met deze bijzondere techniek te kunnen en mogen helpen! 

Levensbeschouwing:

Ik voel en beleef dat zorg voor elkaar vanuit liefde voor de medemens de meest krachtige vorm is om het leven tot in volle potentie te beleven. Ik hang geen religie aan maar respecteer ieder zijn keuzes op dat gebied. Enorm spreekt mij daarnaast het inzicht van non-dualisme uit de verschillende Boeddhistische stromingen aan. Liefde en zorg voor de mede mens in plaats van de in ons Westerse leven zo ingeslopen dualiteit van prestatie en superioriteit ten op zichtte van elkaar en het daaruit voortgevloeide materialisme dat teweeg heeft gebracht dat rijkdom verschaffen voorop gesteld wordt boven welbevinden en gezondheid.

Ik beoefen de Wim Hof Methode en doe aan voldoende beweging door te fietsen, te wandelen en te zwemmen. Daarnaast is gezonde voeding (voor een ieder) erg belangrijk, niet zozeer een hobby meer een levensstijl...

Warme groet Bart van Huffelen